Във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19, протокол № 11 от 18.03.2020г. на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

19 Март 2020 г.

З А П О В Е Д

№ РД – 97

гр.Търговище, 19.03.2020 год.

  

Дилянка Константинова Стоянова – Административен ръководител – Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Търговище, предвид обявеното с Решение на Народното събрание извънредно положение на цялата територия на Република България, считано от 13.03.2020г. до 13.04.2020г., във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19, протокол № 11 от 18.03.2020г. на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, с който се определят мерки относно организацията на дейността на Прокуратура по време на извънредно положение в страната и на основание чл. 140, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, и считано от 19.03.2020г. 

  

З А П О В Я Д В А М:

 

1.  Прокурорите от ОП – Търговище да преминат на дистанционна форма на работа, като само при необходимост да осъществяват дейността си в работните помещения.

2.  Следователите от ОСлО при ОП – Търговище да осъществят в работните помещения само тези задължения, които не могат да бъдат извършени при режим на работа „от разстояние“, а за изпълнение на останалите задължения да преминат на дистанционна форма на работа.

3.  Присъствието в работните помещения на съдебните служителите от служба „Деловодство“ при ОСлО да се осъществява, съгласно изготвен от Завеждащ следствения отдел график, по който да се предвиди присъствие на един служител, а останалите служители да са на разположение при възникване на необходимост.

4.  Въвеждам работа по утвърден от административния ръководител график на съдебните служител от служба „Деловодство“ при ОП - Търговище и служителите на длъжност „Шофьор - призовкар“.

Въвеждам дистанционна форма на работа и явяване при необходимост на останалите съдебните служители в ОП - Търговище, с изключение на служителите на длъжност „Съдебен администратор“ и „Призовкар - чистач“.       

5.  Участието на прокурори в съдебни дела за периода 19.03.2020г. до прекратяване на извънредното положение да се осъществява в съответствие със заповедите на административния ръководител на Търговищки окръжен съд, касаещи разглеждане на дела по време на извънредно положение. 

6.  Да се засилят противоепидемичните мерки в работните помещения  на Окръжна прокуратура Търговище и ОСлО, като се използват предпазни маски и еднократни ръкавици, проветряване и дезинфекциране на работните помещения по два пъти в рамките на работния ден, инструктаж за спазване на личната хигиена, разполагане на работните места на подходящо разстояние и други предпазни мерки съобразно препоръки от Националния оперативен щаб и служба по трудова медицина.

7.  Административните услуги за граждани да се извършват на принципа „едно гише“, като същото се обезпечи с необходимите предпазни средства срещу разпространение на инфекцията.

8.  Призоваването на лица по преписки и досъдебни производства за периода на обявеното извънредно положение да се извършва по телефон или електронен път.

9.  Справки да се извършват само по телефоните, обявени на официалната страница на Окръжна прокуратура – Търговище или по електронен път на обявените електронни адреси.

Информацията относно създадената организация в условията на обявеното извънредно положение да се публикува на официалната електронна страница на Окръжна прокуратура град Търговище. 

Настоящата заповед да се сведе до знанието на всички прокурори, следователи и съдебни служители в ОП-Търговище и ОСлО.

  

                                               АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ

                                               ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР:       / П /

                                                                                         /Д. Стоянова/