Обвиняем за побой и закана с убийство в условията на домашно насилие в гр. Ихтиман е привлечен в качеството на обвиняем и задържан

16 Ноември 2023 г.

Обвиняем за побой и закана с убийство в условията на домашно насилие в гр. Ихтиман е привлечен в качеството на обвиняем и задържан

       С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, 25-годишният К.Б. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда и закана с убийство. Деянията са извършени при условията на домашно насилие.

      В хода на разследването са събрани доказателства за това, че в периода 11.11.2023 г. - 13.11.2023 г. в гр. Ихтиман К.Б. нанесъл побой на А.А., с която живее на семейни начала и има три деца. Той нанасял удари по главата и тялото й с юмруци, ритници и дръжка от метла.

      Деянието е било предшествано от системно физическо и психическо насилие над пострадалата.

     С действията си обвиняемият причинил на А.А. травматични увреждания - контузии и кръвонасядания.

    Освен това на 12.11.2023 г. в къща в гр. Ихтиман обвиняемият се заканил с убийство на жената, което е могло да възбуди основателен страх у нея за осъществяването му.

    По делото са проведени разпити на свидетели, приложени са медицински документи, протокол за освидетелстване и други писмени доказателства.

   От справката за съдимост на обвиняемия К.Б. е видно, че той е осъждан за извършени умишлени престъпления от общ характер с влезли в законна сила присъди – причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие по отношение на същото пострадало лице.

   Обвиняемият е с лоши характеристични данни, множество криминалистически регистрации, утвърдени престъпни навици и е личност с висока степен на обществена опасност.

   Понастоящем К.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.