Районна прокуратура-Самоков повдигна обвинение на мъж от с. Шипочане за хулиганство и за закана с убийство

26 Април 2024 г.

Районна прокуратура-Самоков повдигна обвинение на мъж от с. Шипочане за хулиганство и за закана с убийство

   С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Самоков в качеството на обвиняем е привлечен Б.Б., на 60 г., от гр. София, за извършени две престъпления - по чл.325, ал.2 и по чл.144, ал.3 от НК.

   На 25.04.2024 г. в с. Шипочане, община Самоков, в търговски обект - кафе аперитив, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - извадил оръжие - боен пистолет, марка „CZ 75 В  cal 9 Luger“, и го насочил към гърдите на Г.К. от гр. София, като деянието се отличава с изключителна дързост.

   На същата дата обвиняемият се е заканил с убийство спрямо  Г. К. от гр. София, като е извадил боен пистолет, марка „CZ 75 В cal 9 Luger“, заредил го и го насочил към гърдите на пострадалия и това заканване е възбудило основателен страх от осъществяването му.

   Б. Б. е задържан за срок до 72 часа по Наказателно-процесуалния кодекс с оглед довеждането му пред съда, тъй като по отношение на същия предстои да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

  Разследването по случая продължава.