По искане на Окръжна прокуратура-Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., обвинен в държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение

23 Март 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура-Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И. Той е обвинен за това, че противозаконно е държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 25.09.2020 г. в землището на гр. Нова Загора. То е квалифицирано по чл.354а, ал.2, изр.2, т.4, вр. изр.1, вр. ал.1, изр.1, предл.4, вр.чл.26, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„б“ от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив.

И.И. е обвинен и за това, че по същото време и на същото място е държал огнестрелни оръжия - пистолет със заличени номер и пушка с прикачен към нея оптичен мерник без идентификационен номер, както и боеприпаси -150 патрона - престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че в товарния автомобил на И.И. са открити около 60 кг. марихуана и 1,5 кг. метамфетамин. В превозното средство са намерени и посочените оръжия. Автомобилът е бил изоставен от И.И. при издирването му от полицията. Обвиняемият се е укрил за времето от 25.09.2020 г. до м. март 2022 г., когато е бил установен от органите на реда.

Определението на Окръжен съд-Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Бургас.