Окръжна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа три лица, обвинени в държане с цел разпространение на марихуана

11 Октомври 2023 г.

Окръжна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа П.П., А.А. и С.С., обвинени за това, че противозаконно са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана, чиято обща стойност възлиза на 240 000 лева. Престъпленията са осъществени на 09.10.2023 г. в селата Стоил войвода и Събрано, община Нова Загора и са квалифицирани по чл.354а от НК. Престъпните деяния са извършени в съучастие от лицата, привлечени в качеството на обвиняеми.

На П.П. и А.А. е повдигнато обвинение и за това, че в съучастие като съизвършители противозаконно са отглеждали 177 броя растения от рода на конопа, а П.П. е обвинен и за това, че противозаконно държал с цел разпространение и разпространил 7,78 кг. марихуана на стойност 159 600 лева. 

Установените количества наркотични вещества са иззети при проведена специализирана полицейска операция от служители на Главна дирекция „БОП“  МВР. Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Сливен са проведени процесуално-следствени действия на четири адреса и два автомобила. Иззети са парична сума от 8000 лева, както и лек автомобил.

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в Окръжен съд-Сливен искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тримата обвиняеми.