Ученици от сливенското СУ „Константин Константинов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“, проведена съвместно от Окръжна и Районна прокуратура - Сливен

25 Април 2023 г.

Ученици от сливенското СУ „Константин Константинов“ гостуваха на Окръжна и Районна прокуратура - Сливен. Деветокласниците бяха посрещнати от прокурорите Ваня Белева и Катя Стаменова, които са говорители на двете прокуратури в града.

На учениците бяха представени органите на съдебната власт, функциите на прокуратурата, както и отделни казуси, свързани с конкретната работа на всеки прокурор. Гостите проявиха интерес към наказателната отговорност, която биха могли да носят непълнолетните лица. Задаваха и множество въпроси, свързани с различните престъпления, имащи предмет наркотични вещества, както и с начините за разследване на пътнотранспортни произшествия.

След като получиха отговори на всички въпроси на учениците бе разяснено нагледно къде реално се позиционира всяка от страните в съдебната зала. След това всеки от гостите можеше да си направи снимка с прокурорска тога за спомен, а много от деветокласниците се снимаха с прокурорите Белева и Стаменова, които пожелаха на младежите и девойките да поемат по пътя на прокурорската професия.