По искане на Окръжна прокуратура-Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.М., обвинен в противозаконно държане на високорискови наркотични вещества - марихуана, синтетичен канабиноид, метамфетамин и амфетамин с цел разпространение в условията на опасен рецидив

20 Юли 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура-Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.М. Той е обвинен за това, че противозаконно държал високорискови наркотични вещества – около 15 гр. марихуана, около 15 гр. синтетичен канабиноид, около 5 гр. метамфетамин и 14 бр. таблетки амфетамин, с цел разпространение. Престъплението е квалифицирано по чл.354а ал.ІІ т.4 вр. с ал.І от НК, т.к. е извършено в условията на опасен рецидив. Р.М. е многократно осъждан с влезли в законна сила осъдителни присъди за подобни престъпления, като последната присъда е била изтърпяна в Затвора гр.Бургас в края на м.VІ.2020г.

Престъплението е осъществено на 13/14.07.2022г. в гр.Сливен, когато полицейските служители са извършили претърсване и изземване в жилище, обитавано от обвиняемия.

Определението на Окръжен съд-Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.