Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд И.Й., обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на мъж, настъпила в резултат от ПТП

20 Април 2022 г.

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд И.Й. Той е обвинен за това, че по непредпазливост причинил смъртта на мъж, настъпила в резултат от ПТП. Деянието е осъществено на 26.11.2020 г. на път, разположен на територията на община Сливен. То е квалифицирано по чл.343, ал.3, б.„б“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че И.Й. е управлявал автомобил, в който освен него са били още петима души. Обвиняемият е управлявал превозното средство в пияно състояние - с 2,14 промила алкохол в кръвта. Управляваният от него автомобил се е движил със скорост от 108 км/ч. Максимално допустимата скорост за този пътен участък е била 90 км/ч.

И.Й. изгубил контрол над превозното средство и допуснал самостоятелно ПТП. В резултат е починал един от пътуващите, а останалите четири лица са настанени в болница с различни наранявания, като двама от тях са получили средна телесна повреда.

Окръжен съд-Сливен е насрочил съдебно заседание по делото на 21.04.2022 г.