По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено наказание от 20 години „ лишаване от свобода“ спрямо И.Г., подсъдим за убийство

12 Април 2022 г.

По обвинителен акта на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено наказание от 20 години „лишаване от свобода“ спрямо И.Г. Той е подсъдим за убийството на 44-годишен земеделски производител. Престъплението е осъществено на 20.07.2020 г. в землището на с. Панаретовци, общ. Сливен. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.9, вр. чл.115 от НК, тъй като деянието е извършено предумишлено.

И.Г. е подсъдим и за това, че на неустановена дата и място е придобил огнестрелно оръжие – сигнално-газов пистолет (Байкал) със заличен номер, който е бил преработен в боен. Оръжието е държано до 07.08.2020 г. в с.Панаретовци, общ. Сливен, без за това да има надлежно разрешение – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с горепосоченото оръжие. Пострадалият е бил прострелян няколкократно. Причина за престъплението са финансови отношения между подсъдимия и пострадалия.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд-Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Бургас.