Окръжна прокуратура Сливен привлече и задържа пиян шофьор, убил 3- годишно дете в Сливен

5 Октомври 2015 г.

На 04.10.2015 г. около 19.30 часа в гр. Сливен, кв. „Речица“ , при управление на лек автомобил  м. Фиат Пунто в пияно състояние, Я.Х. на 25 години от гр. Сливен  е предизвикал пътно транспортно произшествие, при което е загинало 3 годишно дете.

На 04.10.2015 г. около 19.30 часа в гр. Сливен, кв. „Речица“ , при управление на лек автомобил  м. Фиат Пунто в пияно състояние, Я.Х. на 25 години от гр. Сливен  е предизвикал пътно транспортно произшествие, при което е загинало 3 годишно дете. След инцидента Я.Х. избягал от местопроизшествието, но скоро след това е установен и задържан. В хода на разследването е установено, че водачът на автомобила не притежава право да управлява моторно превозно средство и е шофирал  с концентрация на алкохол в кръвта си  0,64 промила.

Разпитани са 10 свидетели, назначени са съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

Я.Х е осъждан за това, че е управлявал МПС без съответно свидетелство за правоуправление и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на това осъждане.

Днес, 05.10.2015г. , Я.Х. е привлечен като обвиняем и е задържан до 72 часа от Окръжна прокуратура Сливен. Предстои утре Окръжен съд Сливен да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на най – тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“