Под наблюдението на Районна прокуратура-Ловеч се извършва разследване за ПТП с пострадало лице край с. Български извор

8 Септември 2023 г.

Под наблюдението на Районна прокуратура-Ловеч се извършва разследване за ПТП с пострадало лице край с. Български извор

     Под наблюдението на прокурор от Районна прокуратура-Ловеч, ТО-Тетевен, се извършва разследване от разследващ полицай при РУ МВР- Тетевен за възникнало пътнотранспортно произшествие около 5,30 ч. на 02.09.2023 г. на главен път I-4, км 16+300, землище на с. Български извор, Ловешка област.

   Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието и се води за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК за това, че при ПТП е причинена средна телесна повреда – затрудняване на движенията на долен ляв крайник за траен период от време на М.Г. от гр. Велико Търново.

    По първоначални данни лек автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение, което е причинило сблъсъка с автомобила, управляван от пострадалата. Има данни, че водачът на автомобила, причинил произшествието, е лице, наказано по административен ред за това, че е отказало да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол в кръвта и/или с тест за установяване употребата на наркотични вещества или техни аналози. Водачът отново е отказал тест за установяване употребата на наркотични вещества след настъпване на това ПТП, както и извършване на медицинско освидетелстване и вземане на биологични проби. Пробите за алкохол са били отрицателни и на двамата водачи.

     След образуване на досъдебното производство са извършени всички неотложни следствени действия, изискани са документи, установяващи телесните увреждания на всички лица, участници в произшествието, предприети са всички действия по доказване авторството на деянието.  Взети са мерки за срочно провеждане на разследването за пълно и всестранно изясняване на обективната истина и търсене на наказателна отговорност от виновното лице.