Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд обвиняем за подкуп на полицейски служители

7 Юни 2023 г.

Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд обвиняем за подкуп на полицейски служители

           Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Г. С. за това, че на 27.09.2022 г. в гр. Луковит, обл. Ловеч, дал подкуп – пари в размер на шестдесет лева, на длъжностни лица – трима полицейски служители при Зонално жандармерийско управление – Плевен, за да не извършат действие по служба - престъплението по чл. 304а, във вр. с чл. 304 ал. 1 НК.

        Полицейските служители спрели за проверка товарен автомобил, управляван от обвиняемия, в който превозвал два коня.  Полицаите констатирали, че обвиняемият не притежавал необходимите документи за превоз на животните (лиценз за превоз на животни от БАБХ, документ за официална идентификация и ветеринаромедицински паспорт). За установеното, следвало да уведомят компетентните органи - служители от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), които да съставят на обвиняемия акт за установяване на административни нарушения по Закона за ветеринаромедицинската дейност. Именно, за да не извършат тези си задължения по служба, обвиняемият  дал на полицаите подкуп - 60 лева

           Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

           * Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.