РП-Ловеч задържа за срок до 72 часа обвиняем, държал наркотици

1 Юни 2023 г.

РП-Ловеч задържа за срок до 72 часа обвиняем, държал наркотици

         Под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч се извършва разследване от РУ МВР – Тетевен срещу лице, за което е установено, че държи наркотици.

         На 31 май 2023 г., служители на РУ Тетевен след получен сигнал, на адрес в града са извършили проверка на 27-годишен мъж. На лицето е извършен обиск, като в джоб на дрехите му е открито пакетче със зелена тревиста маса – канабис, с бруто тегло 1.25 грама. В хода на процесуално-следствените действия е последвала проверка  на жилище в града, като там е открит и иззет полиетиленов плик със зелена тревиста маса, с бруто тегло 116.25 грама, която при направен полеви тест също е реагирала на канабис. Иззети са още пакетче с 17.36 грама канабис, опаковка тип space bag съдържаща бяло, кристално вещество, с бруто тегло 5.91 грама, реагирало при направен полеви тест на метамфетамин и кетамин и 2 пликчета със синьо прахообразно вещество, с бруто тегло 19.25 грама, което при направен тест е дало положителен резултат за опиат. От различни места в помещението полицейските служители са иззели парични суми - общо 3390 лева и 60 британски паунда, 2 електронни везни, мерителна лъжица и множество празни опаковки тип space bag.

         За установеното в РУ МВР - Тетевен е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

       С постановление на РП – Ловеч лицето е задържано за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение «Задържане под стража». Работата по ДП продължава под ръководството на Районна прокуратура Ловеч – ТО Тетевен.