Шест досъдебни производства за нерегламентиран таксиметров превоз в Районна прокуратура – Ловеч след проведена специализирана операция

17 Март 2023 г.

Шест досъдебни производства за нерегламентиран таксиметров превоз в Районна прокуратура – Ловеч след проведена специализирана операция

        Шест досъдебни производства за нерегламентиран таксиметров превоз наблюдава Районна прокуратура – Ловеч, образувани след проведена специализирана операция. 

        На 14 март 2023 г., на територията на Ловешка област, от служители на териториалните структури на Държавна агенция „Национална сигурност“ и МВР е проведена специализирана операция срещу нерегламентиран таксиметров превоз  на хора, с който се създава заплаха за живота и здравето на пътниците, ощетяват се бюджетите на общините и се създава социално недоволство сред легално работещите в таксиметровия бранш.

        При извършените проверки са установени общо шест водача (един в гр. Ловеч, трима в гр. Луковит и двама в гр. Тетевен), които извършват нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, без необходимите  разрешителни документи за упражняване на такъв тип дейност. Образувани са шест броя досъдебни производства по чл. 324 от НК. Четирима от водачите са задържани за срок до 24 часа в поделенията на МВР. 

        Установени са също и двама водачи на товарни автомобили, като единият от тях е управлявал превозното средство без регистрационни табели, а другият след употреба на наркотични вещества. Образувани са бързи производства.

        Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Ловеч.