Мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие, е предаден на съд от Районна прокуратура – Ловеч

18 Май 2022 г.

Мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие, е предаден на съд от Районна прокуратура – Ловеч

        Районна прокуратура-Ловеч  внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж, нарушил издадена спрямо него заповед за защита от домашно насилие - престъпление по чл. 296,ал.1 от НК.

        Обвинението срещу А.М. е за това, че на 10.02.2022 г., около 17:00 часа, в село в област Ловеч, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие от 20.01.2022 г., постановена със съдебно решение по гражданско дело на Районен съд-Ловеч, по отношение на пострадалата 22-годишна жена (с която живеел на семейни начала). С действията си той нарушил мерките за защита, наложени от съда - да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо нея, да не я приближава на местата ѝ за социални контакти и отдих на разстояние не по-малко от 30 метра, за срок от 12 месеца, като я приближил на по-малко от разрешеноторазстояние, стиснал я с ръце за гърлото и я ударил с ръка по лицето.

        На 10.02.2022 г., пострадалата, заедно с детето си била на гости при приятелка и нейното бебе в ловешко село. Там двете жени направили общи снимки на децата и ги споделили в профил в социална мрежа. Обвиняемият  видял снимките и решил да отиде до жилището, където се намирала бившата му приятелка. Въпреки наложената му забрана, обвиняемият влязъл в къщата, където били двете жени и децата. В началото започнал да плаче и да казва на пострадалата, че я обича, но веднага след това станал агресивен, започнал да я обижда, блъснал я и я ударил. Действията му били прекратени от полицейски служители, пристигналите по сигнал.

       Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.