Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу длъжностно лице за  престъпление по чл. 282, ал.1, пр.1 от НК.

5 Май 2022 г.

            Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу длъжностно лице за  престъпление по чл. 282, ал.1, пр.1 от НК. Обвинението е за това, че на 29.04.2021 г., около 09.05 часа, в гр. Троян, в двора на Затворническо общежитие от закрит тип „Атлант“ при Затвора-Ловеч, в качеството си на длъжностно лице - надзирател, с цел да набави за себе си облага, нарушил служебните си задължения, като  предоставил на лишен от свобода един брой мобилен телефон и част от зарядно устройство за него, в нарушение на заповед на министъра на правосъдието за утвърждаване на списъка на разрешените лични вещи, предмети и хранителни продукти, които могат да получат, ползват и държат при себе си лишените от свобода. Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд надзирател, нарушил служебните си задължения с цел набавяне на облага

              Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

              Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.