Окръжна прокуратура - Ловеч предаде на съд обвиняем за  изнудване, присвояване и невярно повикване на ЕЕН 112

31 Май 2024 г.

Окръжна прокуратура - Ловеч предаде на съд обвиняем за  изнудване, присвояване и невярно повикване на ЕЕН 112

       Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт в Окръжен съд-Ловеч срещу мъж от същия град, за извършване на три престъпления (две от които тежки, умишлени) - изнудване на четири лица, присвояване на чужди движими вещи и невярно повикване на ЕЕН 112 за поставена бомба.

        Лицето е предадено на съд за изнудване за това че, през периода от 28.09.2022 г. до 19.01.2023 г., при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, с цел да принуди няколко лица от гр. Ловеч да се разпоредят със свои вещи - сумата от общо 65 000 лв., ги заплашил с насилие и противозаконни действия с тежки последици за тях.

       Той ще отговаря пред съда и по обвинения за това, че на 19.01.2023 г., в градската градина на гр.Ловеч, в условията на опасен рецидив, присвоил чужди движими вещи от гражданин от същия град, както и за това че, на 07.11.2022 г. в гр.Ловеч, предал по телефон, като инициирал повиквания от мобилен телефон към Единен европейски номер за спешни повиквания 112, невярно повикване за тревога, представяйки се за друго лице, като съобщил, че има поставена бомба в жилище в гр. Ловеч.

           Делото е насрочено за разглеждане през месец юни в Окръжен съд-Ловеч.