Под ръководството на ОП – Ловеч се извършва разследване за тежък пътен инцидент, при който са загинали четирима мъже

25 Август 2023 г.

Под ръководството на ОП – Ловеч се извършва разследване за тежък пътен инцидент, при който са загинали четирима мъже

     На 25 август около 00.40 ч. в РУ МВР - Ловеч е получен сигнал за пътен инцидент на ПП I-4 при км 57, в района на с.Българене, общ. Ловеч, обл.Ловешка. Незабавно към мястото на произшествието е изпратен полицейски екип, като при първоначалния оглед е установено, че на мокра пътна настилка лек автомобил, пътуващ в посока Варна е загубил напречната си устойчивост и се е ударил със задна част в предната част на насрещно движещ се товарен автомобил с прикачено полуремарке. След сблъсъка и двете превозни средства са се ударили в бетонна стена, разположена вляво от пътя в посока Варна.

   При произшествието на място са загинали четирима мъже от Габрово: 51-годишния водач на лекия автомобил, 18-годишен младеж и двама мъже по на 47 години, които са пътували в същото превозно средство. 26-годишен мъж, който също е пътувал в лекия автомобил е настанен за лечение в МБАЛ-Ловеч, а водачът на товарния автомобил е без съществени наранявания.

     По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 ал.4 от НК във връзка с чл.342 ал.1от НК и работата по установяване на причините за тежкото произшествие продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.