Районна прокуратура-Ловеч задържа трима, отглеждали марихуана

3 Август 2023 г.

Районна прокуратура-Ловеч задържа трима, отглеждали марихуана

      Под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч се извършва разследване от РУ МВР – Ябланица срещу трима обвиняеми за престъпления, свързани с наркотични вещества. С постановление на РП – Ловеч те са  задържани за срок до 72 часа, като прокуратурата ще внесе в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“  спрямо тях.

     На 02 август служители на РУ Ябланица и сектор„Противодействие на криминалната преступност“ при ОД МВР-Ловеч са извършили проверка на адрес в с. Малък Извор, като в момент на обработване на растения на място са установени трима мъже, на възраст 22, 33 и 43 години. При извършения оглед и в хода на последвалите процесуално-следствени действия от къщата е иззета суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви тест е  определена като канабис, с общо бруто тегло 556,32 грама. От този имот и от други два имота са иззети 89 насаждения и над 500 грама суха зелена тревиста маса – канабис, както и множестово торове , препарати и части за поливна система, използвани при отглеждането на растенията.

      По случая е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.