19-годишен мъж е задържан и привлечен в качеството на обвиняем за убийство на майка си

3 Май 2023 г.

19-годишен мъж е задържан и привлечен в качеството на обвиняем за убийство на майка си

          Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч се извършва разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.115 от НК – убийство на 52-годишна жена. Същата живеела на квартира заедно с 19-годишният си син в апартамент, в центъра на гр.Ловеч.

          На 20 февруари 2023 г. синът е обявил в РУ МВР - Ловеч, че майка му от 13 февруари е напуснала квартирата, която двамата обитават и оттогава е в неизвестност.

          След като през месец април 2023 г. в блока започнала да се носи неприятна миризма, собственикът на жилището бил повикан от гр.София, отключил мазето си, и там било открито тялото на жената.

          След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР – Ловеч, е установен извършителят на престъплението – синът на убитата жена. На 01.05.2023 г. същият е задържан за срок от 24 часа по реда на ЗМВР.

          След привличането му в качеството на обвиняем за убийството на майка му, с  постановление на наблюдаващия прокурор от ОП – Ловеч, мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в ОС – Ловеч за вземането на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на извършителя.

          Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура –Ловеч.