Проведоха се „Дни на отворените врати“ в Районна Прокуратура – Ловеч

20 Април 2023 г.

Проведоха се „Дни на отворените врати“

в Районна Прокуратура – Ловеч

          В периода от 10.04.2023 г. до 13.04.2023 г. се проведоха „Дни на отворените врати“ в Районна Прокуратура – Ловеч, в т.ч. и в ТО – Троян, ТО – Тетевен и ТО – Луковит. Провеждането на „Ден на отворени врати“ имаше за цел да популяризира дейността на Прокуратурата, да повиши правната култура на гражданите и да осигури по-добра информираност за работата на съдебната система.

          Темата на събитието бе „Наркотиците – лесният начин да изгубиш свободата си. Превенция срещу употреба на наркотични вещества. Престъпления, извършени от наркозависими“. Лектори по темата бяха Николай Буровски – прокурор при Районна Прокуратура – Ловеч и Нели Николова – младши следовател при ОСлО при Окръжна Прокуратура – Ловеч. Присъстващи на въпросното събитие бяха ученици в различна възрастова група, като се получиха оживени дискусии. Всички присъстващи изявиха желание да има повече такива разговори, тъй като това е начин за провеждане на една успешна превенция.

          Информационната кампания „Ден на отворените врати“ в РП – Ловеч и ОП – Ловеч се провежда всяка година по повод 16 април – Ден на конституцията и професионален празник на юриста и съдебния служител.