Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата и при настъпило пътнотранспортно произшествие причинил смъртта на едно лице

11 Януари 2023 г.

Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата и при настъпило пътнотранспортно произшествие причинил смъртта на едно лице

     Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем  за това, че при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение и допуснал пътнотранспортно произшествие при което причинил по непредпазливост смъртта на жена, пътуваща в неговия автомобил – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.   

     Обвинението срещу  Н.Н. е за това, че на 17.04.2022 г. на път между гр. Луковит и с. Петревене, община Луковит, област Ловеч, при управление на лек автомобил „Рено“, нарушил правилата за движение по пътищата. Обвиняемият, при избиране на скоростта си на движение, въпреки наличие на пътен знак В26, ограничаващ скоростта  до 60 км/ч, се  движел с 89 км/ч,  следствие на което, в зоната на остър завой, автомобилът загубил устойчивост, поднесъл се и се завъртял, като навлязъл в насрещната лента за движение и ударил челно движещ се в нея лек автомобил „Шкода“. При настъпилото пътнотранспортно произшествие между двата автомобила, причинил по непредпазливост смъртта на С. Л. - пътуваща в неговия автомобил (пострадалата била транспортирана в  МБАЛ Плевен за лечение, където на 01.05.2022 г. починала).

     Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.