Под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч се провежда досъдебно производство за разкрита оранжерия за отглеждане на марихуана

13 Декември 2022 г.

Под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч се провежда досъдебно производство за разкрита оранжерия за отглеждане на марихуана

           На 12.12.2022 г. в рамките на провеждащата се специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотици, служители на РУ МВР - Тетевен са извършили претърсване на адрес в село Голям Извор, общ.Тетевен, обл.Ловешка, като на един от етажите в къщата в затворено помещение е установена работеща инсталация, предназначена за отглеждане на култивирани растения от вида на конопа. Инсталацията е снабдена с лампи, захранващи блокове и таймери за регулиране на процеса на осветление, отопление и напояване.

           Намерени са 81 саксии със засадени в тях растения от рода на конопа, с различна височина от 0,61 до 1,20 метра, като при направен полеви тест са реагирали положително на наркотичното вещество канабис. В хода на процесуално-следствените действия, на различни места в имота полицаите са намерили и иззели още 14,556 кг. суха зелена тревиста маса, опакована в различни по размер чували, реагираща при направения полеви тест отново на канбис.

           Наркотичните вещества, както и цялото оборудване, са иззети по съответния ред.

           42 годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ МВР - Тетевен, а по случая е образувано досъдебно производство  по чл. 354а ал.3 и чл.354в ал.1 от НК. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.