Двама осъдени за отглеждане, произвеждане и държане с цел разпространение на канабис  по  обвинение на Окръжна прокуратура- Ловеч

15 Април 2022 г.

Двама осъдени за отглеждане, произвеждане и държане с цел разпространение на канабис  по  обвинение на Окръжна прокуратура- Ловеч

         По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч, двама мъже  са осъдени за отглеждане, произвеждане и държане с цел разпространение на канабис и за държане на съоръжения и материали за производството му.

          А. М. и В. И. са признати за виновни за това, че от неустановена дата до 08.10.2021 г., в имот в с. Горно Павликени, Ловешка област,  без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, произвели и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери  - канабис с тегло 34,930 грама, на стойност 209,58 лева. По същото време и място, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите те държали съоръжения за производство на наркотични вещества на стойност 16 755,50  лева и  материали за производство на наркотични вещества на стойност 5088,24 лева. В същият имот А.М. и В.И са отглеждали 104 броя растения от рода на конопа с тегло 76 919,403 гр., в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

          За извършените престъпления на двамата е наложено наказание по три години  лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66 от НК е отложено с пет години изпитателен срок и на глоба в размер на по 5 000 лева.   

Веществени доказателства, предмет на престъплението се отнемат в полза на държавата. Делото е приключило след одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.