Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд трима мъже за хулиганство по време на извънредно положение

18 Ноември 2020 г.

Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд трима мъже за хулиганство по време на извънредно положение

          Районна прокуратура-Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима мъже за това, че на 21.03.2020 г., за времето от 18,45 часа до 19,30 часа, в град Ябланица, Ловешка област, на улица, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като:

            - Г.Х. - буйствал, псувал, обиждал присъстващите, като деянието е съпроводено със съпротива на орган на власт, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – заканвал се с дървена дръжка от брадва, викал и твърдял, че е болен от коронавирус, на полицейски служители от РУ МВР-Ябланица, с цел да осуети задържането си - престъпление по чл.325, ал.2, пр.1-во, вр. ал. 1 от НК;

           - Н.Х. и Х.Х. - буйствали, псували, предизвикали сбиване, съпроводено със струпване на много хора на едно място, въпреки забраната във връзка с обявено извънредно положение, с оглед разпространението на коронавирус, като деянието представлява опасен рецидив - престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал.1 от НК.

            Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

            * Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.