Разкрита нарколаборатория в град Летница

21 Август 2020 г.

Разкрита нарколаборатория в град Летница

            На 20 август 2020г. в гр.Летница, Ловешка област, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, свързана с наркотици. Служители на РУМВР-Ловеч и ОДМВР- Ловеч са извършили претърсвания в складови помещения, прилежащи към частен хотел в града. При огледа е била установено,че в помещенията са засадени и се отглеждат около 700 стръка растения, отговарящи при тестване на марихуана. Помещенията са оборудвани със вентилационни, осветителни и напоителни системи. Други помещения са били оборудвани като сушилни. При претърсването е била намерена в чували марихуана, с тегло около 50 кг.

             По случая е образувано досъдебно производство за производство без разрешение на наркотични вещества с цел разпространение. Разследването се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

             По случая, за срок от 24ч., са били задържани две лица. Същите са привлечени в качеството на обвиняеми и едното от тях е задържано с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72ч.