След споразумение с Районна прокуратура – Тетевен, осъдиха мъж, шофирал след употреба на наркотици и държал неправомерно огнестрелно оръжие

18 Юни 2019 г.

След споразумение с Районна прокуратура – Тетевен, осъдиха мъж, шофирал след употреба на наркотици и държал неправомерно огнестрелно оръжие

            След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Тетевен осъдиха мъж, шофирал след употреба на наркотици и държал неправомерно огнестрелно оръжие и боеприпаси.

            М.Р. се признава за виновен в това, че на 20.11.2018 г. около 11:10 часа на път в землището на с. Български Извор, Ловешка област управлявал лек автомобил БМВ, след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство Драг чек 5000  - престъпление по чл. 3436 от НК.

            М.Р. се е признал за виновен и по обвинението, че на 20.11.2018 г., без надлежно разрешение по ЗОБВВПИ държал огнестрелни оръжия и боеприпаси /в землището на с. Български Извор, в лек автомобил държал боеприпаси за огнестрелни оръжия - 7 бр. патрони от различен вид и в местността „Боаза", в едноетажна постройка и в три автомобила  държал боеприпаси за огнестрелни оръжия – общо 200 броя патрони и огнестрелни оръжия - еднозаряден пистолет с чупеща се цев кал. 5,6мм., многозаряден пистолет, преработен от газов в боен пистолет кал. 9мм. със заглушител, ловна гладкоцевна пушка, ИЖ 12, двуцевка съветско производство, 12 кал.  - престъпление по чл. 339 от НК.

            Наложено му е наказание шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с три години изпитателен срок, глоба 300 лв. и осем месеца лишаване от право да управлява МПС.

            Споразумението има последици на влязла в сила присъда.