Прессъобщениe 04.10.2017 г.

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу  26-годишен мъж, ползвал неправомерно дебитна карта на свой колега.

Обвинението срещу Венцислав П. е за това, че през периода от 04.01.2017 г. – 05.01.2017 г. в град Русе, в условията на продължавано престъпление – на три пъти, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря, като деянието не съставлява по-тежко престъпление. Престъпление по чл.249, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК.

         През януари 2017 г. обвиняемият  работел в завод в града. Семейството му изпитвало финансови затруднения, поради което решил да си набави парични средства като вземе дебитната карта на свой колега и изтегли пари от нея. Знаел, че мъжът държи дебитната си карта, с лист с изписан ПИН-код в мъжка чанта, която оставял в шкафчето си в съблекалните помещения на завода. Така, сутринта на  04.01.2017. незабелязан от колегите си, отишъл в съблекалните, огънал металната врата на шкафчето и извадил чантата. От нея взел дебитната карта и листчето с ПИН-кода. Още същия ден направил две успешни транзакции – първо проверил наличността по сметката, а веднага след това изтеглил 400 лева. На следващата сутрин  опитал да изтегли още пари, но не успял защото картата вече била блокирана.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

 


виж още ...
  • НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ 2019 година

     Пленумът на Висшия съдебен съвет определи 07 юни 2019 г. за датата, на която да се проведе „Ден на отворените врати“ във ВСС и обяви конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“.

  • Ден на отворени врати в Окръжна прокуратура Русе

        В Окръжна прокуратура - Русе в сградата на съдебната палата на 20.04.2018 г. (петък)  ще се проведе ден на отворени врати .

        В денят на отворени врати на граждани, ученици представители на местния бизнес и всички заинтерисовани лица могат да посетят администрацията в прокуратурата и кабинетите на прокурорите, където да се запознаят със същността на работата и функциите им.

  • Прессъобщение 13.12.2017 г.

   По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе, турски гражданин е осъден за подкуп на полицай

  • Прессъобщение 02.07.2019 г.

   Окръжна прокуратура гр. Русе внесе обвинителен акт в Окръжен съд-гр.Русе срещу мъж за умишлено убийство

  • Окръжна прокуратура – Русе проведе среща с ученици от Математически гимназия „Баба Тонка“

   Окръжна прокуратура – Русе проведе среща с ученици от Математически гимназия „Баба Тонка“

    

   Ученици от девети клас на Математически гимназия „Баба Тонка“ посетиха Окръжна прокуратура – Русе. По време на инициативата те се срещнаха с окръжния прокурор Георги Георгиев, който ги запозна с информационната система на прокуратурата и с регистрите за проверка на данните за лицата. В непринуден разговор бе разисквано държавното устройство, структурата на съдебната власт и специфичните правомощия на прокуратурата. Учениците бяха запознати с опасностите през време на лятната ваканция. Разяснени им бяха престъпния характер на държането и ползването на наркотични вещества, нерегламентираното ползване на дебитни и кредитни карти на други лица, компютърните престъпления и управлението на МПС след употреба на алкохол, без правоспособност и без регистрация. Дадени им бяха полезни съвети и при преминаване на границата при пътувания и ваканции в чужбина. Учениците поставиха множество въпроси и изразиха желание за нова среща през следващата учебна година.

  • Прессъобщение 26.06.2019г.

   Окръжна прокуратура-Русе с съорганизатор на международен семинар „Практически проблеми на прилагането на Хартата на основните права на ЕС“