• СЪОБЩЕНИЕ във връзка с епидемиологичната обстановка, относно реда на приемане и предаване на документи

  Уважаеми граждани,

  Във връзка с предприетите мерки за предпазване от заболявания и вирусни инфекции

  ВИ УВЕДОМЯВАМЕ,

  че подаването на документи-жалби, сигнали и т.н. следва да се извършва само по пощата и по електронен път на e-mail: [email protected]

  Справки по преписки и дела, наблюдавани от Окръжна прокуратура Русе ще се извършват само на телефон: 082/881 305 или по електронен път на e-mail: [email protected]

 • Прессъобщение 17.01.2020 г.

           Във връзка с публикация в регионална електронна медия за „открадната самоличност“ на русенеца Александър Димитров, Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че се е самосезирала и е образувала инстанционна преписка.

  Ще бъдат изискани преписките на Районна прокуратура – Русе по случая и ще бъде извършена проверка за законосъобразност на отказите да се образува досъдебно производство. Александър Димитров ще бъде уведомен за резултата от проверката.

   

 • Прессъобщение 02.01.2020 г.

  С Ъ О Б Щ Е Н И Е

            Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че на 02.01.2020г. в съдебната палата се състоя встъпването в длъжност на Георги Георгиев като административен ръководител – Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Русе. На церемонията присъстваха Заместникът на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Велико Търново – г-н Емил Денев, председателите на съдилищата в района и ръководителите на разследващите органи.

  От ръководството

   

 • Прессъобщение 20.12.2019 г.

       Във връзка с информацията за настъпило на 19.12.2019г. в гр. Русе ПТП, при което е причинена смъртта на дете на 1 година, Окръжна прокуратура – Русе уведомява:

 • Прессъобщение 13.12.2019 г.

      Окръжна прокуратура – Русе води разследване за опит за контрабанда на хероин през ГКПП „Дунав мост“  

   

 • Прессъобщение 02.07.2019 г.

  Окръжна прокуратура гр. Русе внесе обвинителен акт в Окръжен съд-гр.Русе срещу мъж за умишлено убийство

 • Окръжна прокуратура – Русе проведе среща с ученици от Математически гимназия „Баба Тонка“

  Окръжна прокуратура – Русе проведе среща с ученици от Математически гимназия „Баба Тонка“

   

  Ученици от девети клас на Математически гимназия „Баба Тонка“ посетиха Окръжна прокуратура – Русе. По време на инициативата те се срещнаха с окръжния прокурор Георги Георгиев, който ги запозна с информационната система на прокуратурата и с регистрите за проверка на данните за лицата. В непринуден разговор бе разисквано държавното устройство, структурата на съдебната власт и специфичните правомощия на прокуратурата. Учениците бяха запознати с опасностите през време на лятната ваканция. Разяснени им бяха престъпния характер на държането и ползването на наркотични вещества, нерегламентираното ползване на дебитни и кредитни карти на други лица, компютърните престъпления и управлението на МПС след употреба на алкохол, без правоспособност и без регистрация. Дадени им бяха полезни съвети и при преминаване на границата при пътувания и ваканции в чужбина. Учениците поставиха множество въпроси и изразиха желание за нова среща през следващата учебна година.

 • Прессъобщение 26.06.2019г.

  Окръжна прокуратура-Русе с съорганизатор на международен семинар „Практически проблеми на прилагането на Хартата на основните права на ЕС“