Прессъобщение 07.06.2018 г.

След одобрено от съда споразумение, постигнатото с Окръжна прокуратура – Русе, мъж  направил опит за контрабанда и държал пиротехнически изделия без правно основание е осъден.

Подсъдимият  М. М. се призна за виновен в това, че на 17.11.2017 г. в гр.Русе, на ГКПП „Дунав мост“, направил опит да пренесе през границата на страната стоки без знанието и разрешението на митниците и държал без да има за това надлежно разрешение – пиротехнически изделия /различни видове пиробатерии, за употреба на открито – 1374 броя, пиратка с три тъма, за употреба на открито – 247500 броя, римски свещи – 12 096 броя/, всичко общо 260970 броя на обща стойност 39770.26 лева, определени със Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като стоките са за търговски цели, в големи размери и деянието му останало недовършено по независещи от волята му причини.  Престъпление по чл.242,  вр. чл.18, и по чл. 339 от НК.

 Осъден е на една година лишаване от свобода при строг режим.

            Предметът на контрабандата и превозното средство, послужило за превозване и пренасяне на стоките, предмет на контрабандата - товарен автомобил „Мерцедес 814Д“,  се отнемат в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.


виж още ...
  • Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров награди заместник окръжния прокурор Мирослав Mаринов

    

   Окръжна прокуратура – Русе съобщава, че със Заповед на Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров от 23.10.2019г., заместник окръжният прокурор Мирослав Mаринов е награден с отличие – знак „За заслуга“. Отличието се дава за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения. То му бе връчено тържествено от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Русе в присъствието на всички прокурори, следователи и съдебни служители.

  • НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ 2019 година

     Пленумът на Висшия съдебен съвет определи 07 юни 2019 г. за датата, на която да се проведе „Ден на отворените врати“ във ВСС и обяви конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“.

  • Ден на отворени врати в Окръжна прокуратура Русе

        В Окръжна прокуратура - Русе в сградата на съдебната палата на 20.04.2018 г. (петък)  ще се проведе ден на отворени врати .

        В денят на отворени врати на граждани, ученици представители на местния бизнес и всички заинтерисовани лица могат да посетят администрацията в прокуратурата и кабинетите на прокурорите, където да се запознаят със същността на работата и функциите им.

  • Прессъобщение 17.01.2020 г.

            Във връзка с публикация в регионална електронна медия за „открадната самоличност“ на русенеца Александър Димитров, Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че се е самосезирала и е образувала инстанционна преписка.

   Ще бъдат изискани преписките на Районна прокуратура – Русе по случая и ще бъде извършена проверка за законосъобразност на отказите да се образува досъдебно производство. Александър Димитров ще бъде уведомен за резултата от проверката.

    

  • Прессъобщение 02.01.2020 г.

   С Ъ О Б Щ Е Н И Е

             Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че на 02.01.2020г. в съдебната палата се състоя встъпването в длъжност на Георги Георгиев като административен ръководител – Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Русе. На церемонията присъстваха Заместникът на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Велико Търново – г-н Емил Денев, председателите на съдилищата в района и ръководителите на разследващите органи.

   От ръководството