По искане на Районна прокуратура-Велико Търново задържаха обвиняемия, противозаконно лишил от свобода млада жена

21 Август 2024 г.

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд – Велико Търново с определение  от 21.08.2024 г. наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 36-годишния обвиняем за това, че противозаконно лишил от свобода  21-годишна жена.

Г. С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че за времето от 13.08.2024 г. до 18.08.2024 г. в гр. Велико Търново, противозаконно лишил от свобода пълнолетната пострадала, държал я заключена в имота, не ѝ позволявал да излиза, нанасял ѝ периодично побой и деянието е извършено по начин, мъчителен за пострадалата,  проявявал садистично отношение, крещял "Ще ти счупя зъбите!", заплашвал я с нож, нанасял ѝ удари с кабели, като лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия  – престъпление по чл. 142а, ал. 5, пр.1, хип.1 и пр. 2 вр. с ал. 1  от НК.

Г. С. е осъждан ефективно за извършени множество престъпления от общ характер. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето, наличието на опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.