Осъден на затвор за кражби и за причиняване на телесни повреди на полицейски служители по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново

20 Август 2024 г.

По обвинение на Окръжна прокуратура-Велико Търново, 47-годишен мъж е осъден на три години затвор при строг режим за кражба и за причиняване на телесни повреди на двама полицейски служители, като деянията извършил при условията на опасен рецидив.

С.Б. е признат за виновен за това, че за времето от 06.00 часа на 13.02.2024 г. до 00.45 часа на 14.02.2024г. в гр. В. Търново, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, с две деяния, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи - две сгъваеми алуминиеви стълби, на обща стойност 344 лева, от владението на различни собственици без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Осъден е и за това, че по същото време, действайки при условията на опасен рецидив, причинил средна телесна повреда на полицейски служител и лека телесна повреда на друг полицейски служител при изпълнение на службата им. (Обвиняемият бил засечен от полицейски патрул докато носи откраднатите вещи и при оказване на съпротива при ареста, причинил  телесни повреди на двамата полицейски служители.)

Обвиняемият е осъждан многократно и по това досъдебно производство е бил задържан под стража.

Делото е приключило с одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.