Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура –Велико Търново

10 Юли 2020 г.

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе на територията на РУ – Г. Оряховица, под ръководството на Окръжна прокуратура – В. Търново и  Районна прокуратура  – Г. Оряховица, от служители на РУ – Г. Оряховица и Зонално жандармерийско управление.

Привлечени като обвиняеми са две лица, едно от които за нарушаване на противоепидемичните мерки. В рамките на операцията са разкрити две престъпления – домова кражба и причиняване на лека телесна повреда.

Образувани са 4 бързи производства – за притежание на наркотични вещества, шофиране на автомобил, след употреба на наркотични вещества и нерегистриран автомобил. Образувани са и 3 преписки – две от тях за притежание на акцизни стоки без бандерол и една за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

 Със заповеди по реда на ЗМВР за срок до 24 часа са задържани три лица.

Проверени са 196 граждани, 75 автомобила и 3 питейни и увеселителни заведения. В проверените заведения са констатирани нередности по отношение на документацията и са съставени констативни протоколи. В едно от тях са установени две непълнолетни лица, след 22,00 ч. Други 12 непълнолетни са установени в района около заведенията. На родителите на всички са съставени актове по Закона за закрила на детето. Извършени са 61 проверки на водачи на МПС за алкохол. Съставени са 60 акта и са наложени 39 глоби по фиш. Заснети са 2 видеоклипа за скорост и са издадени 5 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.