Прокурори от Апелативна прокуратура гр. Велико Търново сключиха договор с колегите си от немския град Кобленц

22 Октомври 2010 г.

Апелативна Прокуратура-Велико Търново установи професионални и дружески контакти с немските си колеги от гр.Кобленц. Прокурори от В.Търновската Апелативна прокуратура, водени от нейния ръководител г-жа Аня Димова бяха на посещение от 19-21 октомври 2010 г. в Генералната Прокуратура на...

Апелативна Прокуратура-Велико Търново установи професионални и дружески контакти с немските си колеги от гр.Кобленц.

         Прокурори от В.Търновската Апелативна прокуратура, водени от нейния ръководител г-жа Аня Димова бяха на посещение от 19-21 октомври 2010 г. в Генералната Прокуратура на гр.Кобленц, провинция Райнланд-Пфалц. В групата бяха включени прокурорът и говорител на ВТАП, Борис Миновски и Районният прокурор на гр.Русе, Георги Георгиев.

         Посещението бе по покана и инициатива на немските колеги, които отдавна проявяват желание за установяване на професионални и колегиални взаимоотношения с Апелативна прокуратура  гр.В.Търново.

Официалното начало на тези контакти бе поставено със сключване на  20.10.2010 г. на договор за сътрудничество между двете прокуратури – като при подписването му Генералният прокурор на гр.Кобленц, г-н Ерих Юнг изрично подчерта, че България е сред страните от ЕС, на които Германия най-много симпатизира.

         От своя страна Ръководителят на ВТАП, г-жа Аня Димова изтъкна необходимостта от взаимния обмен на професионален опит и взаимопомощ между българските и немските прокурори, подчертавайки самочувствието и удовлетворението ни, че работим и живеем в старата столица гр.В.Търново – град, световно известен със своята красота, историческо наследство и забележителности.

         В продължение на два дни българските прокурори имаха възможността да се запознаят със структурата, компетенциите и конституционните задължения на прокуратурата в Кобленц, а г-жа Димова направи подробна и съдържателна презентация на актуалните задачи  и процесуални особености на нашата прокуратура.

         Със задоволство и радост немските прокурори приеха поканата да гостуват в гр.В.Търново през идната година.

 

Борис Миновски – говорител на АП В.Търново

                               

Прикачени документи