Красимир Сариев е избран за районен прокурор на Районна прокуратура Елена

25 Февруари 2016 г.

      Висшият съдебен съвет избра с 18 гласа „за“ и 1 въздържал се   Красимир Сариев  за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Елена.

Висшият съдебен съвет избра с 18 гласа „за“ и 1 въздържал се   Красимир Сариев  за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - Елена.

        В органите на съдебната власт  има близо 35 години  юридически стаж. Кариерата като прокурор започва през 1981 г. в Районна прокуратура – Велико Търново. От 1984 г.  до 1992 г. е районен прокурор на Районна прокуратура – Велико Търново, след което няколко години е адвокат. От  2005 г. е прокурор в Окръжна прокуратура В. Търново, а от 2010 г до момента е административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура Дряново.

       В концепцията си за стратегическо управление на Районна прокуратура-Елена, прокурор Сариев, отчита постигнатите много добри резултата  в работа, като срочност на решаване на делата, очертаната тенденция да не се допускат оправдателни присъди, много добра работа по надзора за законност, защита на обществените интереси и правата на гражданите. Основните цели, които си поставя, като административен ръководител, са запазване и подобряване на постигнатите добри практики в Районната прокуратура. Области, в които счита, че се налагат промени са на първо място, с оглед спецификата и конкретните проблеми на района, необходимост от засилване на надзора за законност на незаконен добив на дървесина, незаконен лов и риболов. Набелязаните мерки , които очертава са: Подобряване качеството на внесените в съда прокурорски актове и анализиране на причините за връщането на  делата.  Подобряване срочността на разследването по досъдебните производства  и засилване на надзора от наблюдаващите прокурори. Необходимост от подобряване на работната среда и създаване на условия за достъпност за хора в неравностойно положение. Стриктно спазване на принципа за случаен избор на наблюдаващия прокурор. Подобряване на комуникацията на Районна прокуратура – Елена с обществеността, чрез информиране за работата на прокуратурата.