Георги Аргиров избран с пълно мнозинство за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Троян

4 Февруари 2016 г.

Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство от 21 гласа Георги Аргиров за втори мандат административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Троян.

Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство от 21 гласа Георги Аргиров за втори мандат административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура – Троян.

         Прокурор Аргиров има над 24 години юридически стаж. През  1991 г започва работа в Районна прокуратура – Троян, като младши прокурор. От 1992 до 1994 г е прокурор,  следващите шест години е заместник районен прокурор, а през 2010 г. е избран за административен ръководител и районен прокурор  на същата прокуратура. След успеше първи мандат, днес, Висш съдебен съвет отново избра Георги Аргиров за районен прокурор на Районна прокуратура – Троян.

           Добрите резултата в работата на Районна прокуратура-Троян, натрупания професионален и управленски опит, от първия мандат и желанието да допринася за утвърждаване и повишаване на ефективността в работата на тази прокуратура са мотивирали прокурор Аргиров да кандидатства отново  за административен ръководител.

            В разработената от него Концепция за стратегическо развитие на прокуратурата,  залага на постигане на по-голяма ефективност и бързина в работата на Районна прокуратура – Троян.  Като мерки за  постигането на цел набелязва: Организиране на съвместни съвещания  с разследващите полицаи, на които да се обсъждат възникнали проблеми. Да се запази добрата практика, всяко  досъдебно производство да се докладна на наблюдаващия прокурор,  с цел приключване на разследването в кратки срокове. По-пълноценно да се използва капацитета на следователите, като се увеличи дела на разследваните  от тях досъдебно производства. Да се работи за увеличаване на броя на бързите и незабавни производства.  Да се извършва периодичен анализ на причините за  върнатите  от съда дела и оправдателни съдебни актове, с цел свеждане до минимум на техния  брой. Засилване  работа по  административно-съдебния надзор и надзора на законност. Като част от  набелязаните от прокурор Аргиров мерки за подобряване на работата на прокуратурата са също поддържането на високо ниво на взаимозаменяемост на съдебните служители чрез обучения и повишаване на професионална  им квалификация.