Антоанета Чакърова, прокурор в Апелативна прокуратура-В. Търново, Надежда Желева, окръжен прокурор на ОП Габрово и Валентин Вълков, окръжен прокурор на ОП Ловеч са отличени с грамота от главния прокурор на Р България.

8 Януари 2016 г.

Антоанета Чакърова, прокурор в Апелативна прокуратура-В. Търново, Надежда Желева,  окръжен прокурор  на ОП Габрово и Валентин Вълков, окръжен прокурор на ОП Ловеч  са отличени с грамота от главния прокурор на Р България.

        Главният прокурор на Р. България  награди  Антоанета Чакърова – прокурор в Апелативна прокуратура-Велико Търново  с грамота и    отличие „служебна благодарност“ за висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения по надзора за законност. Предложението за отличието на прокурор Чакърова е направено  на г-жа Ася Петрова, заместник на главния прокурор при Върховната административна прокуратура.

        Двама окръжни прокурори от района на Апелативна прокуратура В. Търново също са отличени със заповед на главният прокурор. Г-н Валентин Вълков, административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Ловеч и г-жа Надежда  Желева, административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура Габрово са наградени с грамота и отличие „служебна благодарност за висок професионализъм в пряката прокурорска работа и образцово изпълнение на служебните задължения при осъществяване на ръководството на окръжна прокуратура.

         Грамотите на тримата отличени прокурори бяха връчени тържествено, днес,  от г-н Огнян Басарболиев, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура В. Търново, пред целия прокурорски колектив.

       Заповедите за награждаването им са публикувани на  ведомствения информационен сайт на Прокуратурата на  Р България.

 

Г-жа Чакърова  от 1993 година работи в системата на  Прокуратурата на Р България. Започва като младши прокурор в ОП В. Търново. От 1994 г до 1998 г е прокурор в РП В. Търново, като в периода  1998 - 2010 г е районен прокурор в същата прокуратура. Следващите  четири години е прокурор в  Окръжна прокуратура В. Търново. От 2014 г е прокурор в Апелативна прокуратура В. Търново.  Има ранг „прокурор на ВКП и ВАП“.

 

Г-н Вълков има 18 години юридически стаж, от които 17 година в органите на съдебната власт. Започва работа като съдебен кандидат през 1998 г. От 1999 г е прокурор  в Районна прокуратура Ловеч, като в периода от 1999 – 2004 г е зам.районен прокурор. От 2006 г е прокурор в ОП Ловеч, като от септември 2014г , с решение на ВСС е избран за административен ръководител, окръжен прокурор на ОП- Ловеч. Има ранг „прокурор в АП“.

 

Г-жа Желева е прокурор с над 20 годишен стаж. В прокуратура започва работа през 1995 година. Била е стажант, младши прокурор, прокурор  и заместник-районен прокурор в Районна прокуратура Габрово. От 2003 г е  прокурор в Окръжна прокуратура Габрово, като от 2011 г  е заместник-окръжен прокурор, а от март 2015 г, с решение на ВСС, е избрана за административен ръководител и окръжен прокурор. Има ранг  „прокурор във ВКП и ВАП“.