Георги Георгиев е избран за районен прокурор на Районна прокуратура Дряново

11 Декември 2015 г.

     Висшият съдебен съвет избра с мнозинство от  18 гласа „за”  и нито един „въздържал се” прокурор Георги Георгиев за административен ръководител на Районна прокуратура – гр. Дряново.

Висшият съдебен съвет избра с мнозинство от  18 гласа „за”  и нито един „въздържал се” прокурор Георги Георгиев за административен ръководител на Районна прокуратура – гр. Дряново.

В органите на съдебната власт  Георгиев има над 23 години юридически стаж като прокурор изцяло в Районна прокуратура – Дряново, като в периода 2005 -2010 г. е бил административен ръководител на същата прокуратура. Има ранг „прокурор в АП“.

 

        Основните цели за развитие, които новият районен прокурор поставя в работата си като административен ръководител е утвърждаването на активна, срочна , качествена , обективна и компетентна прокурорска дейност. Като мерки, с които биха се  постигнали целите са набелязани:

засилване на ръководството и контрола от прокурорите над работата на разследващите органи и упражняване на постоянен надзор върху досъдебното производство; запазване на тенденцията за намаляване броя на оправдателните присъди и върнатите дела за доразследване;

продължаване на практиката за периодични срещи на прокурорите с разследващите полицаи за обсъждане на проблемите при разследването , свързани с противоречива съдебна практика; свеждане до минимум на броя на спрените дела, водени срещу неизвестен извършител чрез използване на всички възможности за внасянето им в съда за разглеждане по реда на задочното производство. В работата си Георгиев предвижда да се акцентира и на работата по делата от Единния каталог за корупционни престъпления; по делата срещу лица с две и повече висящи дела,  както и предприемане на  действия за подобряване взаимодействието с контролните органи по реда на надзора за законност.