Калина Кънчева е избрана за районен прокурор на Районна прокуратура Тетевен

7 Декември 2015 г.

 

      Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство Калина  Кънчева за административен ръководител на Районна прокуратура - Тетевен.

В органите на съдебната власт  има над 14 години юридически стаж.

 

      Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство Калина  Кънчева за административен ръководител на Районна прокуратура - Тетевен.

В органите на съдебната власт  има над 14 години юридически стаж. Кариерата като прокурор започва през 2001 година в Районна прокуратура – гр. Тетевен, а от 2006 г. и до момента е заместник – административен ръководител.

       Основните цели, които си поставя като административен ръководител са запазване и подобряване на постигнатите добри практики в Районната прокуратура. Основни приоритети в работа на новоизбраният районен прокурор ще бъдат  подобряване качеството на изготвените прокурорски актове с цел свеждане до минимум на върнатите от съда дела и постановяване на оправдателни присъди. Важно е също да се работи за повишаване качеството и срочността  на разследване, чрез провеждане на работни срещи между разследващите полицаи  и прокурори и  по-голяма активност от страна на наблюдаващите прокурори при упражняване контрола върху разследването. Запазване и подобряване на постигнатите резултати по отношение на броя на образуваните бързи и незабавни производства. Стриктно спазване на принципа за случаен избор на наблюдаващия прокурор. Подобряване работата по надзора за законност за защита на обществените интереси и правата на гражданите и активизиране на дейността по самосезиране.