Окръжна прокуратура-Варна привлича 31-годишен мъж към наказателна отговорност по досъдебно производство за грабеж, отвличане и принуда

6 Август 2024 г.

В рамките на днешния ден предстои 31-годишен мъж да бъде привлечен към наказателна отговорност във връзка със случай на грабеж, отвличане и принуда, регистриран на 5 август 2024 г. Х.Р. ще остане в ареста за срок до 72 часа. Наблюдаващият случая прокурор от Окръжна прокуратура-Варна ще внесе искане за постоянно задържане под стража в съда.

Според събраните до момента доказателства по образуваното досъдебно производство, на 5 август Х.Р. нападнал своята жертва и противозаконно отнел портфейл с малка сума пари, лични и банкови документи. След това в съучастие с неустановено към момента лице, отвлякъл потърпевшия от грабежа мъж и го отвел до банкомат с намерението да набави за себе си допълнителна облага. Принудил го да изтегли пари от банковата си сметка и след като му отправил заплахи го накарал да му даде сумата от 300 лева.

Х.Р. е добре известен на органите на реда, осъждан е за различни престъпления и е извършил грабежа и изнудването при условията на опасен рецидив. В резултат от предприети незабавни действия на служителие на ОД на МВР-Варна, той е издирен и задържан.

Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Варна.