Двама непълнолетни от град Игнатиево са привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Варна за извършването на грабеж от търговски обект във варненски квартал

9 Юли 2024 г.

Две непълнолетни момчета от град Игнатиево привлече към наказателна отговорност Районна прокуратура – Варна във връзка с извършен грабеж от търговски обект, за който е използвана заплаха с оръжие. Двамата са обвинени като съизвършители за престъпление по чл. 198, ал. 1, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение „надзор“ от инспектор ДПС при ОД на МВР - Варна, сезирана е и дирекция „Социално подпомагане“.

Сигнал за случилото се е постъпил около 22:30 часа на 29 юни 2024 година. Според информацията, двама маскирани влезли в денонощен магазин в ж.к. „Младост“, заплашили с пистолет касиерка и взели оборота на търговския обект заедно с няколко кутии цигари. Незабавно са започнати действия по разследване на деянието, като в хода на работата по случая е установена съпричастността на двете непълнолетни момчета към грабежа. Установено е, че оръжието е било бутафорно. Иззети са вещи и предмети, които са послужили на престъпния състав.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна.