Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества трима мъже, задържани за срок до 72 часа

15 Май 2024 г.

Окръжна прокуратура – Варна привлече като обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества 45-годишния И.П., 46-годишния К.П. и 47-годишния В.Д. Тримата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. К.П. вече е осъждан за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Обвиняемите са задържани при специализирана полицейска операция по противодействие разпространението на наркотични вещества, провела се под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна на 13 май 2024 година. До реализацията й се пристъпило след сделка, при която били продадени на двама младежи от Разград.

В хода на работата по случая са извършени претърсвания на общо 9 адреса и леки автомобила във Варна. Иззети са общо 50,33 грама кокаин, 338,18 грама хероин, 54,7 грама метамфетамин и малко количество хашиш. Намерени са иззети също електронни везни и голяма сума пари в различна валута.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Предстои в съда да бъдат внесени искания за задържане под стража на тримата мъже.