Обвиняем за производство и държане на наркотични вещества с цел разпространение е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен

6 Февруари 2024 г.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен се води разследване за отглеждане и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – марихуана, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Към наказателна отговорност за престъпления по чл.354а, ал.2, т.4 и чл. 354в, ал. 1 от НК е привлечен 37-годишен мъж от областния град.

На 5 февруари 2024 година, след получен оперативен сигнал, служители на ОД на МВР – Шумен предприели процесуални действия в дома на мъжа. Там те открили, че в избено помещение, използвано от К.К., е оборудвана оранжерия и се отглеждат растения от рода на конопа. Иззети са общо 18 растения в различен стадий на растеж, лампи,  вентилатори, агрегати, таймери.

На таванско помещение, използвано от същия, е намерено голямо количество изсушени растения от рода на конопа, което при наркополеви тест реагира на марихуана. Мъжът е с повдигнати обвинения и прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен е постановил задържането му за 72 часа.

Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.