Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 25-годишен мъж, в чиито имот са намерени различни видове наркотични вещества

14 Декември 2023 г.

Прокурор от Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение 25-годишен мъж и постанови задържането му за срок до 72 часа с оглед довеждате пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои искане за налагане на най-тежката такава, а именно „задържане под стража“, да бъде внесено за разглеждане.

Д.Д. бил задържан на 13 декември 2023 година. При извършения му личен обиск в него били намерени две пакетчета с кристално вещество и сума пари. Последвали незабавни процесуални действия и претърсване в дома на мъжа и в още един имот, използван от него. Намерени били различни забранени субстанции – суха тревиста маса, кристално вещество и малко количество прахообразно вещество. Иззети били и две електронни везни и голямо количество празни пакетчета.

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Д.Д. е известен на органите на реда и е осъждан за същото престъпление, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на постановената му присъда.