Под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна тече разследване във връзка с разкрити оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа

7 Ноември 2023 г.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна се води разследване във връзка с разкриването на две оранжерии, оборудвани за отглеждане на растения от рода на конопа. Установена е съпричастността на 53-годишния В.М. към незаконната дейност.

Предстои след анализ на събраните до момента доказателства той да бъде привлечен към наказателна отговорност. Наблюдаващият случая прокурор ще вземе решение дали да внесе в съда искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Специализираната операция е реализирана на 6 ноември 2023 година. В хода на работата по случая били претърсени три обекта в различни населени места във Варна и региона. Иззети били около 500 грама суха тревиста маса марихуана и над 200 растения от рода на конопа в различен стадий на растеж, както и специално оборудване, използване при отглеждането им.

Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.