По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи „задържане под стража“ за 35-годишен варненец, осъждан 20 пъти и отново обвиняем за държане на наркотици с цел разпространение

17 Януари 2023 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи „задържане под стража“ за 35-годишния М.Т. от Варна. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение при условията на опасен рецидив. Той е добре известен на органите на МВР и на прокуратурата, има 20 предходни осъждания за различни престъпления, като до месец октомври 2022 година е изтърпявал последното наложено му наказание „лишаване от свобода“.

М.Т. е задържан на 13 януари 2023 година, след като извършил продажба на наркотично вещество. В него било намерено още едно пакетче, съдържащо метамфетамин. При последвалото претърсване в дома на мъжа, в гаража, са намерени и иззети допълнително количество от същата забранена субстанция, електронна везна, както и стъкленици, съдържащи различни химикали.

Обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.