По искане на Окръжна прокуратура – Шумен 29-годишен мъж, държал 120 грама марихуана и управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества, остава в ареста

23 Декември 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен 29-годишният Д.Д., привлечен към наказателна отговорност за това, че държал общо 120 грама марихуана в себе си и в дома си и управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества, остава в ареста. Съдът уважи искането на наблюдаващия случая прокурор и определи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо него.

Мъжът беше задържан след рутинна полицейска проверка на лек автомобил на 21 декември 2022 година. При извършените на място тестове за употреба на алкохол и/или наркотици от страна на водача му, тестът за забранени субстанции отчел положителен резултат, като реагирал на четири вида наркотични вещества. При последвалия личен обиск, в Д.Д. са намерени и иззети 60 грама марихуана, а в негов спътник – 20 грама от същото вещество. При обиска у 29-годишния обвиняем е намерена служебна карта на негово име, издадена от Митници – Варна. Последвалите процесуални действия в дома на мъжа, установили, че там той държи още 60 грама марихуана.

Обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярката му за неотклонение.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.