Двама мъже, държали високорискови наркотични вещества, привлича към наказателна отговорност Районна прокуратура – Силистра

16 Декември 2022 г.

Районна прокуратура - Силистра привлича към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително двама мъже. Предстои те да бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 15 декември 2022 година, в град Дулово, в хода на специализирана операция, реализирана от структурите на МВР под надзора на прокуратурата, е задържан 40-годишният А.Н. В него са намерени и иззети 28,9 грама марихуана. Задържан е също и 52-годишен мъж. В него са намерени 14,26 грама от същата забранена субстанция.

Работата по двата случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра. Изясняват се факти и обстоятелства около извършваните от двамата престъпления, включително и това дали те са се занимавали с разпространение на наркотици.

Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Н. и А.А.