Досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент с трима загинали и двама ранени ръководи Окръжна прокуратура – Варна

10 Ноември 2022 г.

Досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент, при който са загинали млад мъж и две непълнолетни момичета, а други двама непълнолетни са пострадали, ръководи Окръжната прокуратура във Варна.

Инцидентът е възникнал на 9 ноември 2022 година, около 18:00 часа, на пътя между селата Бенковски и Здравец.

Според първоначалната информация 32-годишният  водач на лек автомобил, по време на движението си, губи контрол над превозното средство и се блъска в крайпътно дърво. Мъжът е загинал на място, загинали са и две непълнолетни момичета, пътуващи с него. При инцидента има и пострадали – момче и момиче, също ненавършили 18 години. Момичето е освободено за домашно лечение без сериозни наранявания, а момчето е оставено за наблюдение в болнично заведение с фрактура на ръка и контузии по тялото.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътно-транспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Предстои да бъдат направени редица експертизи.