Mъж, привлечени към наказателна отговорност за убийството на варненец, остава в ареста по искане на Окръжна прокуратура - Варна

21 Септември 2022 г.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура - Варна и „задържа под стража“ 49-годишния В.Х., привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 115 от НК във връзка умишленото убийство на жител на града, извършено през нощта на 19 септември 2022 година.

Тялото на 55-годишния варненец било забелязано от случаен минувач на улица в местност „Сотира“ във Варна. От извършения на място оглед под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, станало ясно, че мъжът е убит. А аутопсията показала, че той бил намушкан с нож и починал от кръвозагуба.

В резултат на започналите незабавно действия по разследване на тежкото престъпление са събрани доказателства за това, че автор на деянието е 49-годишният В.Х. от Варна, криминално проявен и осъждан. Той е задържан няколко часа след започване на издирвателните мероприятия.

Привлечен е към наказателна отговорност и беше задържан за срок до 72 часа. След като се запозна с мотивите на прокуратурата съдът уважи искането й за налагане на най-тежката мярка за неотклонение и определи „задържане под стража“ за обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция.